Pokud máte rádi pesto tak jako my, určitě si zamilujete tento recept z našeho oblíbeného blogu Slepičárna. Experimentování s různými přísadami a chutěmi nám umožňuje objevovat nové kombinace a přinášet do naší kuchyně svěžest a originalitu. Pesto je skvělé nejen na těstoviny, ale také jako přísada do sendvičů, dip k zelenině nebo marináda na maso. Rádi bychom vás inspirovali k vlastní tvorbě a objevování nových chutí, které si můžete snadno připravit doma.
Ingredience:
1 velký svazek čerstvého koriandru (listy i stonky), asi 200 g
70 g sýru parmazán nebo pecorino + na zasypání těstovin
1 stroužek česneku (nebo 1 lžička sušeného)
40 g
slunečnicových semínek + na zasypání těstovin
100 ml extra panenského olivového oleje
sůl a pepř
500 g špaget
100 g pancetty na ozdobu
Postup:
Do mixovací nádoby dáme nahrubo nasekané stonky a listy koriandru (kořeny ne!). Přidáme nastrouhaný sýr (část si necháme na ozdobu těstovin), nasekaný česnek a na sucho orestovaná
slunečnicová semínka (mohou být i neorestovaná). Zalijeme ¾ olivového oleje, osolíme, opepříme a rozmixujeme. Podle potřeby přidáme olej a dochutíme solí a pepřem.
V osolené vodě s trochou olivového oleje uvaříme špagety na skus (řídíme se návodem na obalu). Na nepřilnavé pánvi nasucho orestujeme na kostičky nakrájenou pancettu. Uvařené špagety slijeme, promícháme s pestem, přendáme na talíře, ozdobíme slunečnicovými semínky, pancettou a přidáme trochu nastrouhaného sýra.
Podáváme.