Datle sušené

Složení: datle bez pecek (Irán) Bez konzervantů!

Popis produktu:

Datle jsou bohatým a významným zdrojem draslíku, chlóru, železa a vitamínů B. Jedná se o bohatý a rychlý energetický zdroj pro lidský organismus. Datle je druh ovoce, který roste na datlovníku pravém (Phoenix dactylifera). Jedná se o tmavě hnědé oválné plody dlouhé 3 až 7 cm a široké 2 až 3 cm, které jsou charakteristické nízkým obsahem vody a naopak až ze 70 % tvořeny sacharidy. V subtropických a pouštních oblastech jako je například Severní Afrika a Blízký východ se jedná o jednu ze základních složek zdejší potravy. Mezi největší producenty datlí na světě patří Tunisko, Irák, Egypt, Španělsko a Maroko, pěstují se současně i v Indii, Pákistánu, Kanárských ostrovech a nebo také v Kalifornii, kam byly člověkem po osídlení Ameriky rozšířeny. Datle se konzumují převážně vysušené, což zlepšuje jejich trvanlivost, čehož bylo hojně dříve využíváno beduíny a karavanami křižující nehostinné pouště. V některých kulturách se současně věří, že datle mají afrodiziakální účinky. Zejména v arabských zemích jsou datle součástí každodenní kuchyně, podávají se zpravidla slisované do bochníku tzv. adšu a nebo se pečou na másle.

Energie: 231,8 kJ
Kalorie: 55,4 kcal
Jednotka: 1x 20 g (20 g)
Bílkoviny: 0,600 g
Sacharidy: 15 g
   Z toho cukry: -
Tuky: 0,080 g
   Z toho nasycené mastné kyseliny: -
   Transmastné kyseliny: -
   Cholesterol: -
Vláknina: -
Sodík: -
Vápník: 12,6 mg

Akční nabídka

Novinka - oříškové krémy

Máme tu pro Vás novinku v podobě oříškových krémů! V ceně již od 77,00Kč.

Aktuality

7.11.2018 Adventní kalendář z oříšků, sušeného ovoce a jiných dobrot

Výběr 24 výrobků zabalen ve stylovém sáčku "norského svetru" jistě zaujme i pobaví při jeho aranžmá! ... Více

4.9.2018 Dezerty z oříškových mouček

Pro své zákazníky jsme připravili pár tipů na dezerty z výborných oříškových mouček. ... Více