Chcete si vyladit těstoviny, sendvič nebo různé saláty? Pak je čas si udělat domácí pesto, které můžete používat podle libosti. Teď v létě se navíc skvěle hodí i do burgerů nebo ke grilované zelenině. Na následujících řádcích naleznete recept na dvě skleničky tohoto zeleného a velice chutného zázraku.
Ingredience:
100g
loupaných mandlí nebo
kešu ořechů (podle vaší chuti)
30g čerstvé bazalky
60g čerstvého špenátu
1 hrnek strouhaného parmazánu
sůl a pepř
3 stroužky česneku
85ml panenského olivového oleje
Postup:
Mandle nasucho opražíme a ještě teplé rozmixujeme s bazalkou, špenátem, parmazánem, malou lžičkou soli, čerstvě mletým pepřem, oloupaným česnekem a olejem. V případě potřeby dochutíme nebo zředíme přidáním oleje. No, a za pár minut máme něco tak dobrého, že si pesto budeme chtít dávat na snídani, oběd i večeři. V chladu vydrží asi týden, pokud ještě zůstane.