Pamatujete si, na naši jemně mletou mandlovou mouku, kterou jsme vám již několikrát doporučovali? Tady je jasný důkaz toho, že to funguje a že si můžete pochutnat na klasických pokrmech jinak - bez lepku, lehčeji a zdravěji. Připravte si k večeři bezlepkový sýrový quiche z mandlové mouky.
Ingredience:
200 g
mandlové mouky
50 g rýžové mouky
50 g změklého másla
50 g strouhaného parmazánu
sůl
250 ml smetany 31%
3 vejce
150 g strouhaného sýra (může být směs sýrů gouda, chedar, parmazán)
Sůl, pepř, tymián
Červená paprika, zelená cibulka
Postup:
Suroviny na těsto smíchejte, propracujte a natlačte v tenké vrstvě do vymazané a vysypané formy (průměr 26 cm). Dno propíchejte vidličkou a dejte předpéct na 8 min. na 180 °C. Smíchejte vejce se smetanou, solí, pepřem a tymiánem. Na předpečený korpus nasypejte nastrouhaný sýr, poklaďte nakrájenou červenou papriku a zelenou cibulku a zalijte rozšlehanou vaječnou směsí. Pečte při 180 °C cca 25 min.