Během vánočních svátku do sebe nacpeme takové množství másla, že každý nápad, jak cukroví trochu odlehčit, je jistě vítaný. Tyhle toskánské sušenky, které se v Toskánksu pečou nejen na Vánoce, jsou téměř bez práce a můžete si je připravit poměrně dlouho dopředu, protože v uzavřené plechovce vydrží bez újmy až do Vánoc. Pokud je ovšem dobře schováte.
Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: asi 50 sušenek
Obtížnost: lehké
Ingredience a postup:
Vyšlehat:
180 g třtinového cukru
2 vejce
pomerančová kůra z jednoho pomeranče
Přidat:
200g hladké mouky
50 g vlašskooříškové mouky ALIKA
½ balíčku prášku do pečiva
100 g pekanových ořechů
100 g celých neloupaných mandlí
½ lžičky mleté skořice
50 g kandované pomerančové kůry nasekané nadrobno
50 g sušených třešní nebo višní
Postup:
Vytvarujeme 3 válečky a pečeme cca 25 minut při 180 stupních (horkovzduch 160).
Po upečení ihned šikmo nakrájíme na cca 12 mm plátky a rozložené necháme na plechu
dosušit – doporučuji dosušovat ve vypnuté troubě. Zkusila jsem hladkou mouku nahradit
špaldovou a dala lískáče a kousky čokolády a sladila medem. Taky dobré. Taky by se daly
udělat čokoládové, ale ty jsem zatím nevyzkoušela, dám vědět až to zkusím.