Dnes nebudeme péct, ale vařit. No a rovnou zdravě a exoticky. Přinášíme totiž recept na velmi chutné cirznovo-batátové kari s rýží.
Suroviny:
1 středně velký batát
250 g uvařené cizrny
plechovka kokosového mléka
1 malá cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
1 plechovka krájených rajčat
1 lžička kari koření
½ lžičky mletého chilli
sůl
pepř
limetková šťáva
koriandr
hrst
arašídových kostek
Postup:
V hlubokém hrnci nebo pánvi orestujeme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme kari koření, chilli, rajčata, na kostičky nakrájené batáty a cizrnu. Vše zalijeme kokosovým mlékem a vaříme do změknutí batátů. Hotové kari ochutíme solí, pepřem a limetkovou šťávou. Na talíři posypeme nasekaným koriandrem a arašídovými kostkami. Podáváme s rýží.