Zdravá, čokoládová, křupavá, lahodná, snadná na přípravu a opravdu návyková! Těmito přídavnými jmény se dá označit granola, na kterou vám dnes přinášíme recept. Doporučujeme ji podávat s řeckým jogurtem pokapaným medem a čerstvým ovocem.
Doba přípravy: 10 minut + 35 minut pečení
Množství: 2 plechy
Obtížnost: lehké
Ingredience:
3 zralé středně velké banány
300g ovesných vloček
150g ořechů (
vlašské a
pekanové) nahrubo nasekaných
40 g nepraženého kakaa
80 g kokosového cukru
špetka soli
¼ lžičky skořice
40 g kokosového oleje
lžička vanilkového extraktu
Postup:
Nejprve si předehřejeme troubu na 170°C. Smícháme ovesné vločky a nasekané ořechy. Banány rozmixujeme s cukrem, kakaem, skořicí, solí, vanilkou a kokosovým olejem. Vzniklou pastu přimícháme k vločkám. Směs rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Špachtlí uhladíme, aby byl povrch co nejvíce plochý, následně pečeme 15-20 min. Poté plech vyndáme, granolu rozlámeme na menší kousky a dáme dopéct na dalších 10-15 minut. Během pečení kontrolujeme barvu, a pokud je to nutné, tak promícháme. Hotovou granolu necháme důkladně vychladnout a přesypeme do uzavíratelné sklenice.