V pondělí nás čeká Valentýn, svátek všech zamilovaných, při kterém se rádi obdarováváme dobrotami. Přinášíme vám skvělý tip, jak vyrobit jednoduchý, ale za to krásný jedlý dárek, který vám nezabere tolik času – čokoládová srdíčka s
lyofilizovanými višněmi. Sladká srdíčka z čokolády krásně dochutí a dozdobí višně s
pistáciemi.
Obtížnost: velmi lehké
Ingredience:
Bílá čokoláda
Růžový gel
Lyofilizované višně
Pistáciové kostky
Postup:
Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu, přidáme na špičku párátka růžového gelového barviva a rozmícháme. Talíř vyložíme pečící papírem a lžičkou nebo cukrářským sáčkem nalijeme čokoládu ve tvaru srdíčka. Posypeme lyofilizovanými višněmi a kousky pistácií a necháme v chladu ztuhnout. Poté opatrně sloupneme z pečícího papíru.
Recept připravila: Kateřina Šišková (@navidlickublog)