Pečete brownies? Máme pro vás tip na vláčný koláč z mandlové mouky a čokoládových čoček. Máslo zde nahrazuje kokosový olej.
Ingredience
140 g
mandlové mouky
60 g kakaa holandského typu
špetka soli
260 g
třtinového cukru
1 vanilkový cukr
180 g kokosového oleje
3 vejce
130 g
čokoládových čoček (hořké)
+ mléčné na ozdobu
Postup
Troubu rozehřejte na 180°C. Formu 20 x 30 cm vyložte pečicím papírem. Do mísy si odvažte mandlovou mouku, kakao a přidejte špetku soli. Ve vodní lázni rozehřejte cukry s kokosovým olejem. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Odstavte. Vmíchejte hořké čokoládové čočky, nechte rozpustit. Poté vmíchejte vejce, prošlehejte balonovou metlou.
Suchou směs promíchejte s tekutou. Rovnoměrně rozdělte na pečicí papír. Navrch rozložte mléčné čokoládové čočky. Pečte přibližně 25 minut. Poté pomocí špejle vyzkoušejte, zda je uvnitř koláč upečený (zůstane vláčný, ne tekutý). Nechte na kuchyňské mřížce vychladnout, teprve poté podávejte.