Kdy naposledy jste si doma připravili nějakou dobrou rybu? A právě proto vám dnes přinášíme recept na rybí oběd, nebo klidně i večeři. Grilovaný losos v sezamové krustě. Jako přílohu doporučujeme brambory, salát nebo grilovanou zeleninu.
Porce: 4
Ingredience:
4 vyšší filety z lososa
4 lžíce
sezamu
1 menší kousek zázvoru
1 lžíce limetkové šťávy
1 lžíce oleje
sůl, bílý pepř
Postup:
Zázvor oloupejte, rozdrťte plochou stranou nože a nasekejte nadrobno. Filety osolte, opepřete a potřete směsí oleje, limetkové šťávy a zázvoru. Zakryjte a nechejte v lednici krátce marinovat. Z marinovaného lososa seškrábněte přebytečné kousky zázvoru, filety obalte v sezamu (stačí pořádně z jedné strany) a položte kůží dolů na plech s pečicím papírem, nebo na alobal přímo na rošt. Grilujte necelých 30 minut (podle výšky filetu a vaší trouby/grilu). Můžete na gril přihodit i oblíbenou zeleninu.