Všichni někam cestují no a tak se společně podíváme do Itálie. Alespoň v rámci naší dnešní kuchyňské inspirace. Italská caponata je skvělým tipem na večeři, nebo klidně i jako příloha k masu. Do této barevné zeleninové směsi se vám budou hodit naše piniová semínka a rozinky. Bez nich by to nebylo ono.
Ingredience:
2 ks lilku
2 ks papriky
1 ks cibule
1 ks řapíkatého celeru
400 g nakládaných loupaných rajčat
2 lžíce bílého vinného octu
2 stroužky česneku
20 g našich
piniových oříšků
40 g kaparů
20 g
rozinek
bazalka
60 g oliv
cukr
olivový olej
Postup:
Lilek nakrájejte na kostky, osolte a nechejte vypotit. Papriky nakrájejte na proužky, cibuli a celer nadrobno. V pánvi si rozehřejte olivový olej a osmažte na něm lilek a papriky. Dejte bokem. Na pánvi potom osmažte cibuli, celer a česnek, přidejte bazalku a rozmačkaná sterilovaná rajčata. Osolte a nechejte vařit asi 10 minut. Poté odstraňte česnek a přidejte olivy, rozinky, pinie, kapary, lžíci cukru, vinný ocet a na závěr i papriky s lilkem. Promíchejte, případně dochuťte a nechejte vařit 15-20 minut. Podávejte s čerstvým pečivem.