Říká se, že láska prochází žaludkem – a s tímto dezertem to platí dvojnásob! Pokud chcete někoho potěšit nebo si jen dopřát sladkou dobrotu, jahodové Palmiery jsou tou pravou volbou. Křupavé, máslové listové těsto v kombinaci s jemně sladkou jahodovou náplní vytvoří neodolatelný dezert, který zvládne i úplný začátečník. Navíc jsou hotové během chvilky a skvěle se hodí k odpolední kávě nebo jako sladká tečka po romantické večeři. Tak na co čekáte? Pusťte se do pečení a nechte lásku projít žaludkem!
Ingredience:
1 balení listového těsta
40 g lyofilizovaných jahod
80 g cukru
Postup:
Lyofilizované jahody rozmixujte na jemný prášek a smíchejte s cukrem. Listové těsto posypte částí jahodového cukru. Těsto přeložte k sobě z obou stran směrem k prostředku a znovu posypte cukrem. Postup opakujte, dokud nevytvoříte úzký váleček. Dejte váleček na 30 minut do mrazáku, aby se lépe krájel. Rozkrájejte váleček na plátky a pečte v troubě na 200 °C po dobu cca 10 minut, dokud nezezlátnou.