Také milujete smažené kuřecí paličky? Připravte si tento recept na způsob „KFC“ trošku jinak. Využijte mandlovou mouku v těstíčku a lupínky z mandlí na obalování.
Ingredience:
12 ks kuřecích paliček
sůl a pepř
2 lžíce olivového oleje
1 mrkev
2 stonky řapíkatého celeru
1 cibule
2 bobkové listy
100 ml suchého bílého vína
250 ml podmáslí
1 vejce
2 lžíce
mandlové mouky
1 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžička sladké papriky
1 lžička nadrceného rozmarýnu
strouhanka a
plátky z mandlí na obalování (v poměru 1:1)
olej na smažení
uvařené brambory s pažitkou
Postup:
Kuřecí paličky osolte a opepřete. Na hlubší pánvi na rozpáleném oleji je osmahněte ze všech stran dozlatova. Vmíchejte nadrobno nakrájenou mrkev, řapíkatý celer a cibuli. Přidejte bobkový list a podlijte vínem. Restujte, dokud se alkohol neodpaří na polovinu objemu. Poté podlijte vodou tak, aby byly paličky ponořené z 1/3. Přiklopte a duste 10 minut.
Paličky vyjměte a nechte zchladnout. Vzniklý vývar si můžete uchovat na pozdější využití (např. na podlévaní). Z podmáslí, vejce, mandlové mouky, škrobu, papriky a rozmarýnu si připravte tekutější těstíčko (podobné palačinkám). Paličky namočte do těstíčka a poté obalte ve směsi strouhanky s lehce nasekanými plátky mandlí. Ihned smažte v rozpáleným oleji ponořené tak, aby se vám „obal“ nesvlékl. Podávejte s uvařenými bramborami posypanými pažitkou.
Autor: www.slepicarna-blog.cz