Podzim, to je ideální čas na zkoušení nových receptů, hlavně pak s tolik oblíbenou dýní. Připravte si kuřecí prsíčka s batátovo-dýňovým pyré a křupavými ořechovými kostičkami. Příjemně vás překvapí.
Ingredience:
3 kuřecí prsíčka
koření se sušenými rajčaty a česnekem
sůl
300 g batátů
400 g dýně hokaido
sůl a pepř podle chuti
1 stroužek česneku
100 ml smetany ke šlehání
80 g
lískooříškových kostiček
hrst
dýňových semínek
olivový olej
Postup:
Kuřecí prsa okořeňte a potřete olivovým olejem. Dejte je do sáčku určených k sous vide vaření, připravte vakuovou svářečku folií, vysajte vzduch a svařte. Takto připravené balíčky uvařte metodou sous vide, v hrnci s vodou o teplotě 61 °C vařte hodinu. Pokud nemáte pomůcky pro sous vide přípravu, můžete okořeněná kuřecí prsa opéct zprudka na rozpáleném oleji, potom teplotu snížit a pár minut dopéct, dokud nebude maso hotové až do středu prsa.
Dýni nakrájejte na silné plátky, okořeňte prolisovaným stroužkem česneku a solí. Upečte na 180 °C, 30 minut. Mezitím, co se dýně peče, oloupejte batáty a nakrájejte na kostičky. V osolené vodě uvařte doměkka. Vodu sceďte, přidejte smetanu, upečenou dýni a rozmixujte dohladka.
Hotová kuřecí prsíčka, ať už použijete jakoukoliv přípravu, nakrájejte na plátky. Naskládejte na porci pyré a posypejte kostičkami lískových ořechů a dýňovými semínky.