Taky si ke sledování televize často berete něco na mlsání? Ať už to je oblíbená čokoláda, brambůrky anebo oříšky. Co takhle zkusit něco úplně jiného? Lněné krekry budou krásně křupat a kombinace sušených rajčat s mákem jim dodá skvělou chuť.
Počet porcí: 1 plech
Ingredience:
150g
lněných semínek
50g
sušených rajčat
1 menší cibule
stroužek česneku
30g
máku
Postup:
Nejdřív si namočíme 100g semínek na cca ½ hodiny do vody, aby nabobtnala. Zbylá semínka pomeleme. Sušená rajčata pokrájíme na menší kousky a spolu s oloupanou cibulí, česnekem, mákem a rozmixujeme. Přidáme ještě rovněž rozmixovaná lněná semínka a vše rozmícháme dohladka. Vzniklou směs rozetřeme na pečicí papír na co nejtenčí vrstvu a sušíme v troubě při 75°C, dokud nebude možné směs z papíru sloupnout. Poté vrstvu nakrájíme na dílky a sušíme do křupava, protože jedině tak chutnají krekry dokonale.