Hořká, mléčná, bílá, s ořechy nebo dokonce ovocnými kousky. Čokoláda patří mezi nejoblíbenější sladkosti. Přinášíme recept, díky kterému si ji snadno připravíte doma s tím, co máte nejraději. Tato čokoláda se pak skvěle hodí i jako jedlý dárek.
Doba přípravy: 30 minut + tuhnutí čokolády
Počet porcí: 1 tabulka čokolády
Obtížnost: lehké
Ingredience
150 g kvalitní čokolády – obsah kakaa zvolíme dle našich preferencí, čokoládu můžeme udělat z mléčné, hořké i bílé čokolády
Lyofilizované maliny
Lyofilizované borůvky
Lyofilizované višně
Lyofilizované meruňky
Ořechy dle naší volby (například
pekanové ořechy, ...)
Postup:
Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni. Jakmile je čokoláda dokonale rozpuštěná, odstavíme a mícháme až do vychladnutí. Míchání během chladnutí je důležité rpo to, aby výsledná tabulka čokolády byla lesklá a neměla ošklivý matný povrch. Správně bychom měli čokoládu tzv. temperovat, ale to už je trochu vyšší dívčí a tohle funguje taky. Zchladlou čokoládu nalijeme do nějaké formy, kterou jsme si vyložili potravinovou fólií a poklademe směsí lyofilizovaného ovoce a ořechů a necháme ztuhnout, ale ne v lednici. Hotovou ztuhlou čokoládu můžeme nechat jako celou tabulku, nebo nalámat na větší kusy. Ideální jako jedlý dárek.