Tušili jste, že má mák, kromě uklidňujících účinků, také pozitivní vliv na imunitní systém? A přesně to se v těchto dnech, kdy je počasí dost aprílové hodí. Upečte si s námi makovo-citronový chlebíček a bude dobře. Minimálně při jeho konzumaci. Je totiž skvělý.
Ingredience:
4 ks vajec
200 g
cukru moučka
1 balíček citrónového třtinového cukru
80 g rozpuštěného másla
125 ml smetany ke šlehání
šťáva a kůra z jednoho citrónu
170 g hladké mouky
10 g
mletého máku
1 prášek do pečiva
špetka soli
200 g cukru moučka
3 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce horké vody
Postup:
Vejce vyšlehejte s moučkovým a citrónovým cukrem do pěny, přidejte rozpuštěné máslo, smetanu, kůru a šťávu z citrónu. Nakonec vmíchejte mouku smíchanou s mákem, práškem do pečiva a solí. Těsto naneste do vymazané a moukou vysypané formy na chlebíček (30 x 11 cm). Dejte do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečte cca 40-45 minut. Po upečení nechejte chlebíček zchladnout a vyklopte. Polevu si připravte smícháním všech surovin (s vodou pracujte podle potřeby) a potřete jí povrch chlebíčku.