Dnes je poslední květnový den a léto se blíží. Aby nám čekání na něj lépe uteklo, tak si uděláme křehký koláč z mandlové mouky s malinami. Toto typické letní ovoce, které už snadno koupíte v obchodech nebo máte na zahrádce, dodává koláči svěžest a jemnost.
Ingredience:
těsto:
150g
mandlové mouky
100g špaldové mouky
130g másla
1 vejce
70g
cukru
náplň:
250g mascarpone
250g měkkého tvarohu
1 vejce
1 lžíce škrobu
1 vanilkový cukr
2 lžíce
moučkového cukru
zdobení:
čerstvá máta
maliny
Postup:
Do mísy nasypeme mandlovou mouku, špaldovou mouku, cukr a promícháme. Přidáme žloutek, na kousky nakrájené změklé máslo a vše důkladně propracujeme, až vznikne hladké těsto bez hrudek. To vyválíme do kruhu, který bude o něco větší než forma (ta má průměr 24cm). Formu vyložíme pečicím papírem a dáme do ní těsto. Vytvarujeme okraje a přebytečné těsto seřízneme. Formu s těstem dáme na chvíli do lednice. Mezitím si připravíme krém. V míse spojíme tvaroh, mascarpone, oba cukry, škrob a žloutek. Vše důkladně prošleháme a vzniklý krém naneseme na vychladlé těsto. Takto nachystaný koláč vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme 35 až 40 minut. Po upečení koláč dozdobíme celými malinami a mátou.