Jednoduchý, rychlý a hlavně chutný, takový je dortík, na který dnes přinášíme recept. Jeho základní složkou je naše mandlová mouka a také mandlový krém se slaným karamelem. Recept pro vás vytvořila Tereza Olivová. Vyzkoušejte a pochutnejte si na něm.
Ingredience:
1 vejce
1 pl čekankového sirupu
30 g
mandlové mouky
20 g celozrnné špaldové mouky
10 g
mandlového krému s příchutí slaný karamel
1 čl prášku do pečiva
máslo na vymazání formičky
zapékací forma keramická (jako na créme bruleé)
K podávání:
Nízkotučný tvaroh
Drobné ovoce
Pistáciové kostky
Pistáciový krém
Rozpuštěná
čokoláda
Postup:
Vajíčko vyšlehejte s cukrem do pěny. Postupně přidejte všechny ostatní suroviny. Rozehřejte troubu na 170 °C. Těsto stáhněte do vymazaných formiček tak, aby dosahovaly asi 2/3 výšky. Pečte zhruba 15 - 20 minut.
Opatrně vyklopte na talířek a zdobte rozpuštěnou čokoládou, podávejte s ovocem, oříškovým krémem a čerstvou bylinkou.
Autorka: Tereza Olivová (@teaolivova)