Křehké sušenky vonící máslem s intenzivní chutí čerstvých malin.
Doba přípravy: 30 minut + pečení
Počet porcí: 48 ks sušenek
Obtížnost: lehké
Ingredience
225 g změklého másla
100 g
třtinového cukru
vanilka nebo vanilkový extrakt
1 žloutek
280 g hladké mouky
5 polévkových lžic nadrcených
lyofilizovaných malin
špetka soli
Postup:
Lyofilizované maliny si prsty nadrtíme na jemný prášek, jde to velice dobře i bez použití mixéru a sem tam nějaký větší kousek nevadí, ba naopak, struktuře i chuti sušenek to jen prospěje. Maliny z uzavíratelného sáčku vyjmeme a nadrtíme těsně před použitím, protože velice dobře a rychle přijímají vlhkost a pokud by vám navlhly, už vám nepůjdou nadrtit.
Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme žloutek, vanilku, sůl. Nakonec přidáme mouku a nadrcené lyofilizované maliny a zpracujeme těsto. Z těsta tvoříme kuličky, které dáme v rozestupech na plech s pečicím papírem a pečeme při 160 st. 8-10 minut. Sušenky jsou náchylné ke spálení, takže ke konci bedlivě hlídáme. Každá trouba peče jinak, je tedy možné, že si budete muset dobu pečení přizpůsobit.