Venku už se opět ochlazuje. Mrkvová polévka je zdravou variantou, která vás nejen zasytí, ale i hezky zahřeje. Aby byla polévka krásně krémová a měla tu správnou chuť, zkuste do ní na závěr přidat lžíci arašídového másla. Výsledek vás příjemně překvapí.
Doba přípravy: 40 minut
Ingredience:
500 g mrkve
2-3 brambory
1 středně velká cibule
1 litr zeleninového vývaru
3 stroužky česneku
1-2 lžíce
arašídového másla
řepkový olej
kousek čerstvého zázvoru
mleté kari
mleté chilli
sůl
hladkolistá petrželka (na ozdobu)
Postup:
V hrnci rozehřejeme řepkový olej, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, rozetřený česnek a vše necháme chvilku restovat. Mrkev a brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na větší kusy. Mrkev i brambory vsypeme do hrnce, přidáme kari, kousek zázvoru, vše zalijeme vývarem a pod pokličkou vaříme do změknutí zeleniny. Jakmile je zelenina měkká, polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Do ještě teplé polévky vmícháme arašídové máslo a ochutíme ji solí a mletým chilli. Před podáváním polévku ozdobíme nasekanou petrželkou a chlebovými krutony.