Milujete palačinky? Sice umí být celkem kalorická bomba, ale na druhou stranu, někdy si přece musíme trochu dopřát. Zkuste si je pro tentokrát udělat s karamelizovaným banánem a našimi arašídovými kostkami. Nebudete litovat!
Ingredience:
500 ml mléka
2 vejce
180 g hladké mouky
špetka soli
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžíce másla
2 lžíce medu
1 lžička skořice
špetka soli
2 menší banány
1 lžíce
arašídových kostek v cukru
šlehačka
Postup:
Vajíčka rozšlehejte v mléce, přidejte mouku, sůl a vanilku a metličkou vymíchejte hladké těsto bez hrudek. Ještě lépe to půjde tyčovým mixérem, těsto bude krásně hladké a nadýchané. Nechejte ho 20 minut odpočinout, s těstem se bude lépe pracovat. Rozpalte si nepřilnavou pánev, ideálně přímo určenou na palačinky, a potřete ji kapkou oleje nebo másla. Nalijte na ni naběračku těsta a rychlým krouživým pohybem ho rozlijte po celé pánvi. Jakmile těsto na povrchu zpevní a zmatní, bublinky v těstě popraskají a okraje se začnou lehce odchlipovat, palačinku opatrně obraťte. Z druhé strany ji smažte už jen krátce, aby palačinka zůstala jen lehce zlatavá. Stejně postupujte i s dalšími palačinkami. Kvalitní pánev už olejem/máslem potírat nemusíte, nebo jen po každé druhé či třetí palačince. Palačinky skládejte na sebe, tím ještě zvláční. Na klasické pánvi si mezitím rozpusťte máslo s medem, skořicí a solí, přidejte banán nakrájený na centimetrová kolečka. Ta opečte z obou stran dozlatova a nakonec zasypejte arašídy. Palačinky podávejte se zkaramelizovanými banány, arašídy a šlehačkou.