Dnešní recept si zamilujete - pistáciová roláda s likérovým krémem a malinami! Tato svěží a chutná kombinace pistácií a malin ve formě lahodné rolády je ideálním způsobem, jak oslavit každou příležitost. Připravte se na okouzlující chuťový zážitek a následujte náš jednoduchý recept, který vám přinese radost a uznání od vašich blízkých.
Doba přípravy: cca 1 hod (nechat do druhého dne uležet v chladu)
Porce: 10-15
Obtížnost: nenáročné
Ingredience
Plát na roládu:
6 vajec
180 g
třtinového cukru
85 g polohrubé mouky
115 g
pistáciové mouky
2 polévkové lžíce oleje
špetka soli
Krém:
75 g bílků
130 g třtinového cukru
225 g másla
špetka soli
60 g vaječného likéru
Na dozdobení a dovnitř rolády budou potřeba navíc
pistáciové kostky,
lyofilizované maliny a celé
pistácie.
Postup
Plát rolády:
Predehřejeme si troubu na 200 °C. Celá vejce vyšleháme s cukrem do nadýchané pěny. Poté jemně vmícháme olej a smíchanou mouku s pistáciovou moukou a solí. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 10 minut. Plát lehce zezlátne. Necháme chvíli na plechu a poté ještě teplý plát v pečícím papíru srolujeme a necháme vychladit.
Krém:
Máslo nakrájíme na kostičky a necháme povolit v pokojové teplotě. Bílky s cukrem a solí zahříváme v páře za občasného míchání (do rozpuštění cukru, nejlépe změřit teplotu cca 70 °C), poté vložíme do mísy robota a na plné otáčky vyšleháme do pevného lesklého sněhu. Snížíme otáčky a zlehka postupně zašleháváme máslo. Pote ještě jednou pořádně na vysoké otáčky prošleháme a necháme nakonec zašlehat vaječný likér (ne ledový z lednice, nejlépe v pokojové teplotě).
Dokončení:
Vychladlý plát opatrně rozmotáme a promažeme krémem (nechat si trošku krému na dozdobení rolády). Na krém nasypeme pistáciové kostky a rozdrcené lyofilizované maliny. Střed rolády vyskládáme řadou malin a pomalu srolujeme, postupně utahujeme. Roládu dozdobíme krémem, malinami a pistáciemi. Necháme vychladit nejlépe do druhého dne.