Zítra je Valentýn. I na tento svátek zamilovaných můžete vaší drahé polovičce připravit zdravý dezert. Tento je navíc plný pistácií a čokolády, která slouží po staletí jako afrodiziakum.
Počet kusů: 6
Doba přípravy: 30 minut + na zatuhnutí
Suroviny na korpus:
40 g ovesných vloček
30 g pistáciové mouky pražené Alika
50 g pistáciového másla značky KK
40 g javorového sirupu
špetka soli
Suroviny na krém:
100 g pistáciového másla značky KK
15 g javorového sirupu
Suroviny na horní vrstvu:
35 g mléčné čokolády
35 g bílé čokolády
Na dokončení:
valentýnská jedlá srdíčka (posypky), případně pistáciové kostky Alika
Postup
V misce si smícháme ovesné vločky, pistáciovou mouku, pistáciové máslo a javorový sirup. Nakonec přidáme špetku soli a vše dobře promícháme. Vezmeme si formu na muffiny (ideálně silikonovou) a směs na korpus rozdělíme rovnoměrně na šest dílů a upěchujeme na dno formy na muffiny. V další misce si na krém smícháme pistáciové máslo a javorový sirup. Krém rozdělíme rovnoměrně na korpus. Nakonec si rozpustíme čokoládu ve vodní lázni (pokud používáme bílou i mléčnou, tak každou si rozpustíme zvlášť). Rozpuštěnou čokoládu rovnoměrně rozdělíme do muffinových formiček a zdobíme posypkami.
TIP: K čokoládě můžete přidat i trošku kakaového másla, díky kterému bude čokoláda lesklejší.
TIP: Pokud se chcete vyhnout posypkám, stačí košíčky ozdobit nasekanými pistáciemi nebo je pocákat čokoládou.