Nastává jaro a blíží se nezadržitelně Velikonoce. Tento výjimečný čas je ideální pro sladké tvoření a oslavy s rodinou a přáteli. K tomu jsme pro vás přidali inspiraci v podobě receptu na pistáciový chlebíček – lahodnou pochoutku, která se hodí nejen na velikonoční stůl, ale i po celý rok.
Ingredience na těsto:
190 g
krupicového cukru
180 g másla (pokojová teplota)
3 vejce (pokojová teplota)
80 g
mandlové mouky
80 g mix
pistáciových kostek a
pistáciové mouky
50 g hladké mouky
špetka soli
kůra z 1 citronu
1 lžička prášku do pečiva
Ingredience na sirup:
90 ml vody
90 g krupicového cukru
60 ml citronové šťávy
Postup:
Máslo vyšleháme s cukrem. Postupně zašleháme vejce. Přidáme citronovou kůru, sůl, mouku, prášek do pečiva, mandlovou mouku a mix pistáciové mouky a pistáciových kostek, lehce promícháme. Těsto nalijeme do formy a pečeme na 170 °C cca 25-30 minut. Mezitím svaříme sirup z vody, cukru a citronové šťávy. Horký chlebíček přelijeme sirupem a necháme vychladnout. Nakonec ozdobíme pistáciovými kostkami a podáváme.