Aktuální slunečné jarní počasí přímo vyzývá k piknikům, odpolednímu posedávání na terase či balkonu. K tomu si můžeme připravit plněný hermelín, který je hotový během pár minut. S touto chuťovkou k vínu zaručeně zabodujete u své rodiny i hostů.
Ingredience
hermelín
2-3 polévkové lžíce
pistáciových nebo
lískooříškových kostek Alika
1 polévková lžíce žervé
1 menší stroužek česneku
čerstvě mletý pepř
sůl
Postup
Hermelín podélně rozřízněte, po obvodu hermelínu si nožem znázorněte cca půl centimetrový okraj a velmi opatrně vydlabejte vnitřní část sýru.
Vnitřek hermelínu smíchejte s žervé, oříšky, prolisovaným česnekem a dle chuti dokořeňte pepřem. Případně malinko osolte. Pro jemnější konzistenci můžete náplň rozmixovat.
Hermelín naplňte, zabalte do alobalu či potravinářské folie a nechejte v ledničce minimálně jeden den odležet.
Plněný hermelín je skvělou pochoutkou nejen k vínu.