Je tady úterý a s ním vám přinášíme další recept s oříškovou součástí. Zkuste rybu v ořechové krustě hotovou do třiceti minut. Výhodou je, že se v jednom pekáčku s rybou dělají i brambory, takže se jedná o opravdu rychlý a navíc zdravý oběd.
Počet porcí:4 porce
Obtížnost: lehké
Ingredience:
4 filety z tresky (použít můžete i jiný druh ryby)
1 lžíce strouhanky
1 lžíce mletých
lískových nebo
vlašských ořechů
1 lžíce nastrouhaného sýru dle vaší chuti
2 lžíce nasekané bazalky
1 lžíce nasekané petrželky
1 lžička nastrouhané citronové kůry
olivový olej
sůl a pepř
Postup:
V misce promíchejte strouhanku, oříšky, sýr, bylinky, citronovou kůru, 1 až 2 lžíce oleje, sůl a pepř. Na plech vyložený pečicím papírem poskládejte filety z ryby a posypejte je bylinkovou směsí. Oloupané brambory nakrájejte na kolečka nebo menší měsíčky, osolte a rozprostřete je na plech k rybám. Vše zakapejte olejem a vložte do trouby. Pečte asi 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.