Pokud patříte k milovníkům krekrů, pak vám tento recept vykouzlí úsměv na tváři. Zdravé a přitom chutné krekry si totiž můžete připravit doma z kvalitních surovin. Hlavní složkou těchto křupavých dobrot jsou semínka, která jsou bohatá na vitamíny a minerály, a my navíc přidáváme pistáciové kostky. Tyto lahodné krekry si pak můžete dát jen tak samotné nebo je třeba jíst jako přílohu k polévkám.
Obtížnost: lehké
Ingredience:
50g
pistáciových kostek
50g
slunečnicových semínek
50g
sezamu
50g
chia semínek
10g žitné mouky
1 stroužek česneku
1 čajová lžička soli
1 polévková lžíce olivového oleje
160ml vody
Postup:
Semínka, pistáciové kostky a mouky vsypejte do mísy. Přidejte prolisovaný česnek, sůl, olej a vodu. Vše důkladně promíchejte a nechejte 5 minut odstát. Z připravené semínkové směsi tvořte na plech, vyložený pečícím papírem, malé placičky o tloušťce cca 4mm. Semínkové krekry pečte v troubě vyhřáté na 150 stupňů 45 – 55minut. Musí mít pěknou zlatavou barvu a hlavně – musí křupat.
„Pokud chcete mít krekry krásně pravidelné, jako tvořítko vám skvěle poslouží kulaté vykrajovátko. Nechcete-li s tvarováním ztrácet čas, můžete směs rovnoměrně rozetřít na plech, upéct jako jednu velkou placku a následně, po upečení ještě teplé nařezat nožem na menší kousky nebo potom chladné, nalámat na nepravidelné krekry.“