Co si představíte, když se řekne zdravá snídaně? Nám se rozhodně vybaví ovesná kaše, která nás svou vůní probudí a nastartuje na celý den. A jak si připravit chutnou ovesnou kaši s lyofilizovaným ovocem a ořechy? To se dozvíte v dnešním receptu.
Počet porcí: 2 porce
Příprava: snadná
Ingredience
120g ovesných vloček
300 ml ovesného nápoje
2 – 3 lžíce medu nebo dle chuti
Na ozdobu:
Lyofilizované ovoce
Pekanové ořechy
Čerstvé ovoce
Postup
Ovesné vločky povaříme v ovesném nápoji za stálého míchání do změknutí. Změklé vločky rozdělíme do 2 misek, osladíme medem či jiným sladidlem a ozdobíme lyofilizovaným ovocem, pekanovými ořechy a ovocem dle chuti. Suchou směs promíchejte s tekutou. Rovnoměrně rozdělte na pečicí papír. Navrch rozložte mléčné čokoládové čočky. Pečte přibližně 25 minut. Poté pomocí špejle vyzkoušejte, zda je uvnitř koláč upečený (zůstane vláčný, ne tekutý). Nechte na kuchyňské mřížce vychladnout, teprve poté podávejte.