Chcete připravit dezert, který potěší nejen chutí, ale i vzhledem? Srdíčka z křehkého odpalovaného těsta s jemným pistáciovým krémem jsou to pravé! Perfektní na Valentýna, oslavy nebo jen tak, když chcete udělat radost. Zdobení pistáciemi a malinami dezert krásně doladí. Pusťte se do pečení a vychutnejte si tuhle sladkou radost! ❤️
Ingredience:
Na srdíčka:
● 200 ml vody
● 100 g másla
● špetka soli
● 120 g hladké mouky
● 2 lžičky cukru (krystal)
● 3 větší vejce
Na krém:
● 250 g mascarpone
● 200 ml smetany ke šlehání (33 %)
● 2 lžíce moučkového cukru
● 2 lžíce
pistáciového krému KK
Na dozdobení:
●
pistáciové kostky pražené
●
lyofilizované maliny
● moučkový cukr na posypání
Postup:
1. Do většího hrnce si dáme vodu, máslo a sůl a přivedeme k varu. Ihned směs odstavíme z plotny a přidáme mouku a cukr. Vše důkladně promícháme.
2. Hrnec vrátíme zpět na plotnu a na mírném plamenu začneme pomocí vařečky “odpalovat” těsto. To znamená, že ho mícháme tak dlouho, dokud se nepřestane lepit na vařečku (trvá to cca 5 minut).
3. Hotové těsto přendáme do mísy od robota a necháme pomocí nástavce na míchání míchat cca 5 minut, dokud nám těsto nezchladne. V tuto chvíli přidáváme po jednom vajíčka, dokud nebude těsto kompaktní.
4. Mezitím si připravíme cukrářský sáček se zdobičkou, který poté naplníme hotovým těstem. Troubu si předehřejeme na 185 stupňů (horkovzduch).
5. Na plech vyložený pečicím papírem tvoříme pomocí zdobicího sáčku se zdobičkou srdíčka, vždy dáváme dvě vrstvy těsta na sebe. Srdíčka pečeme prvních 15 minut při teplotě 185 stupňů a poté ji snížíme na 160 stupňů a pečeme dalších 10 minut. Upečená srdíčka ihned po vyjmutí z trouby prořízneme.
6. Do mísy od robota si dáme mascarpone, moučkový cukr a pistáciový krém. Vše na nízký stupeň šleháme pomocí šlehací metly, dokud nám nevznikne hladký krém. Poté přidáme šlehačku a šleháme, dokud krém nezhoustne. Hotový krém dáme do sáčku se zdobičkou. Srdíčka zdobíme krémem. Nakonec krém posypeme pistáciemi a/nebo lyofilizovanými malinami a přiklopíme horní polovinou srdíčka.
7. Před podáváním srdíčka pocukrujeme moučkovým cukrem.