V Americe mají Apple Pie, my máme štrúdl. Dokonalý jablečný závin, který každý dělá po svém. Základem jsou samozřejmě jablka, kterých máme ten všichni jistě spoustu. Ale co k nim? Někdo dává ořechy, někdo tvaroh, někdo rozinky...
Ingredience:
1 balení rozváleného listového těsta
2 střední jablka
20-40 g
třtinového cukru
50 g
mandlí (plátky)
1 lžíce ovesných vloček
1 lžíce
mandlové mouky
1 lžička skořice
30 g
rozinek
1 vejce
Postup:
Těsto si rozložte a potřete střední pás těsta rozšlehaným vejcem (zbytek si nechejte na potření štrúdlu). Troubu si rozehřejte na 180 stupňů. Do mísy si nahrubo nastrouhejte oloupaná jablka. Přidejte cukr, mandle, ovesné vločky, mandlovou mouku, skořici a rozinky. Vše důkladně promíchejte. Směs dejte na střed listového těsta a štrúdl zaviňte. Nakonec ho potřete zbytkem rozšlehaného vejce. Pečte cca 30 minut.