Beránek, mazanec, boží milosti, jidáše či perníčky. To je tradiční velikonoční pečivo. Co ale zkusit něco nového, čím okouzlíte nejen koledníky? Šťavnaté cupcakes s krémem, připomínající malá hnízdečka, dozdobené mandlemi v čokoládě Vienna, které jsou jako velikonoční vajíčka. Zkrátka ideální dezert na tyto svátky jara.
Doba přípravy: do hodiny
Počet porcí: 12 porcí
Obtížnost: lehké
Ingredience
těsto:
150 g
třtinového cukru
150 ml oleje
2 vejce
150 g najemno nastrouhané mrkve
120 g hladké mouky
80 g
pekanové mouky
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
1 lžička skořice
krém:
300 g čerstvého smetanového sýra
90 g smetany ke šlehání
60 g cukru moučka
1 lžíce citronové šťávy (nebo podle chuti)
zdobení:
strouhaný kokos
mandle v čokoládě Vienna
Postup
V míse metličkou promícháme cukr, olej a vajíčka, přidáme mrkev. Zvlášť smícháme hladkou mouku, mleté ořechy, prášek do pečiva, sodu a skořici, vše přidáme do tekuté směsi a krátce promícháme, aby se suroviny spojily. Troubu předehřejeme na 180 °C. Formu na 12 muffinů vyložíme papírovými košíčky a těsto do nich rovnoměrně rozdělíme. Cupcakes pečeme asi 20 min, testujeme špejlí. Necháme vychladnout na mřížce.
Sýr, smetanu, cukr a citronovou šťávu vyšleháme na pevný krém. Ten přendáme do sáčku s kulatou zdobící špičkou a na cupcakes nastříkáme krémová hnízdečka. Každé obalíme v kokosu a doprostřed posadíme cukrová vajíčka.
Recept připravila: Kateřina Šišková (@navidlickublog)