Blíží se nejen první jarní dny, ale i svátky jako Mezinárodní den žen (8. března) a Velikonoce, které jsou skvělou příležitostí potěšit sebe i své blízké něčím dobrým. Proto jsme pro vás připravili jednoduchý recept na čokoládová srdíčka – ideální malý dárek nebo sladkou ozdobu svátečního stolu.
Ingredience:
200 g mléčné čokolády a 200 g bílé čokolády
hrst
lyofilizovaného ovoce
hrst
ořechů
další ingredience dle kreativity
Postup:
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnce. Do silikonové formy na srdíčka nasypte ořechy a lyofilizované ovoce. Zalijte rozpuštěnou čokoládou a lehce protřepejte, aby se vše spojilo. Nechte ztuhnout v lednici alespoň 1 hodinu. Jemně vyklepněte z formy a můžete zabalit do fólie jako dárek… nebo sníst!
Tip: Pro extra efekt můžete srdíčka ozdobit rozpuštěnou bílou čokoládou nebo jedlými třpytkami.