Potřebujete rychlý a živinami nadupaný dezert, který si můžete elegantně vzít do školy/na kroužek nebo do práce? Máme pro vás jednu dobrotu v záloze od naší nutriční poradkyně Mgr. Petry Kuřátkové - Pistáciový chesecake.
Počet porcí:
2
Ingredience:
30 a méně gramů
cukru nebo jiného sladidla
nastrouhaná kůra z 1 většího citronu
trochu pravé vanilky
60 g natural loupaných pistácií nebo
pistáciové mouky
200 g ricotty
150 g bílého smetanového nebo řeckého jogurtu
trochu nastrouhané kvalitní čokolády a
lyo ovoce na ozdobu
Postup:
Smícháme cukr či jiné sladidlo s citronovou kúrou, která dodá receptu nezbytné aroma. Obě ingredience mixujeme na jemný prášek. Přidáme pravou vanilku a dále naturální pistácie (lze nahradit pistáciovou moukou). Vše promícháme. Přidáme ricottu a jogurt. Vše dohromady smícháme a plníme do připravených skleniček nebo jiných nádob. Ozdobíme nastrouhanou bílou čokoládou a lyofilizovaným ovocem.
Zdroj: Mgr. Petra Kuřátková